Колко от нас си дават сметка, че косата е живо продължение на нашето тяло?

29/05/2017

Колко от нас си дават сметка, че косата е живо продължение на нашето тяло?

Видът на косата зависи пряко от нашето  всекидневно меню, т.е това което ядем определя лъскавината , гъстотата и здравината на косъма. Храната трябва да е разнообразна с достатъчни количества микроелементи и витамини, но най-съществено  е консумацията на пълнозърнести зърнени храни и най вече пълнозърнест овес. Ако редовно  влючвате в менюто си пълнозърнест овес (не овесени ядки а цели зърна), много често хората ще ви питат какви грижи полагате за да е така лъскава и впечатляваща косата Ви. Ето няколко рецепти за използването на пълнозърнестия овес всекидневно.

Той омеква  за същото време както ориза. Сваряваме го в един ден от седмицата и го прибираме в хладилника в добре затворен съд, за да избегнем достъпа до кислород, Използваме го като го прибавяме към салати, (зелена салата рукола, айсберг, краставица и др.) или го прибавяме към каймата приготвяйки кюфтета.

Винаги когато готвим ястия с ориз  половината от дозата нека бъде овес. Никой от семейството няма да се осъмни в подмяната. И накрая една рецепта за кюфтета от овес . Те се приготвят като вместо кайма се поставя сварен овес, всичко останало е като традиционната рецепта за кюфтета.

 

Назад